Torstai 23.3.2006
18:48:58
   

2h

Lapset istuvat kiltisti paikoillaan. Pitkiä ja lyhyitä. Hoikkia ja pulleita. Kauniita ja komeita. Viisaita ja älykkäitä.
Joku puhuu puhelimessa. Hän nauraa ja takana oleva tönäisee häntä lempeästi. Jotkut kaivavat laukuista ja repuista kirjoja ja vihkoja sekä kyniä ja kumeja. Eturivissä kaivetaan jopa graafiset laskimet esiin.
Opettaja juo kahvia, lausuu runoa ja tekee puolikaartioiden kuvia taululle. Jotkut katsovat kaartioiden kuvia hämmästyksissään. Toiset ovat haltioissaan opettajan kertomasta runosta. Eturivin pojat ratkovat kiireen vilkkaa harrastuslaskuja joista saa aktiivisuus pisteitä.
Sukupuoli asiat nousee pintaan. Jollain on sukupuoli tauti. Yhteisen pohdinnan päätteeksi lopputulos on 1) se käy julkisissa vessoissa tai 2) se harrastaa suojaamatonta seksiä.
Oven vieressä olevat lapset pujahtavat ovesta ulos ja lähtevät juoksemaan vauhdilla käytäville. Näin päättelee kummastuksen valtaan jääneet lapset sekä opettaja.
Hetken päästä lapset palaavat hiljaa hihitellen paikoilleen. Lienee todellinen arvoitus mitä he olivat tekemässä.
Eräs lapsi sanoo toiselle, että "sulla on finni.täsä näi".
Joku pudottaa kynän. Takarivin meluisat lapset nauravat tarinalle, jonka sisältöä eivät ymmärrä. Opettaja toteaa kurssin olevan nyt suoritettu. Hän luottaa lapsiin. Kyllä lapset ilmestyvät viimeisille kaksoistunneille välineet, eväät ja positiivinen mieliala mukanaan. He myös uhraavat takuuvarmasti aikaa preppaus tunnille ja kertaavat asiat jo valmiiksi viikonloppuna. Kokeessa heillä on terävät lyijykynät, valkoiset kumit, puhtaat konseptit joihin he piirtävät suorat marginaalit sekä tietysti laskimet ja puhtaat maolit. Opettaja tykkää lapsista. Lapset tykkäävät opettajasta.